BUCATARIE VINTAGE. MOBILIER ATEMPORAL ȘI DECORAȚIUNI FUNCȚIONALE.
Bucatarie vintage înseamnă un interior cu personalitate și cu o atmosferă atemporală. Pentru a amenaja o bucatarie vintage nu trebuie să cheltui o avere, este să ai o idee origi-nală. Piese mai vechi de mobilier se pot recondiționa, căpătând astfel o nouă înfățișare. În același timp, într-o bucatarie vintage își pot găsi loc și decorațiuni moderne, funcționale.
Când vine vorba de bucatarii vintage vei întâlni contraste. Piesele de mobilier trebuie, înainte de toate, să aibă legătură cu estetica secolului al XX-lea, dar se pot regăsi aici și piese clasice reinterpretate. În bucătăriile vintage predomină culorile pastelate, pe alocuri, îmbogățite cu accente tari. De obicei, podeaua este realizată din lamele vopsite în alb, dar și din parchet triplustratificat. Încălzirea prin podea este de fapt singura soluție pentru lemn.
Există mai multe variante pentru a amenaja bucatarii vintage. Înainte de toate, se pot folosi piese noi de mobilier, dar stilizate și patinate precum unele vechi. Pot fi obiecte cumpărate din magazine sau unele recondiționate de tine – uneori este suficient să le adaugi ceva cu-loare sau să le decorezi motive moderne. De asemenea, poți încerca să combini mobilă clasică masivă, care are fronturile ornamentate cu sculpturi, cu mobilă modernă. O alta idee bună pentru o bucatarii vintage este recondiționarea unei piese de mobilier simple, având fronturile finisate cu un luciu puternic. Acest tip de mobilier se potrivește perfect în clădirile vechi cu etaj sau în încăperile decorate în stil industrial. Nu numai mobila trebuie să aibă o estetică coerentă, ci și aparatura electrocasnică din bucătărie, chiuveta și robinetul.
În bucătăria spațioasă decorată în stil vintage, trebuie să ai spațiu pentru o insulă de bucătărie și un loc de luat masa. Este important ca încăperea să fie bine luminată. Aceasta trebuie să aibă ferestre mari, dar și lămpi funcționale, care luminează spațiul de lucru.
În bucătăriile vintage nu există loc pentru prea multe accesorii suplimentare. Blaturile trebuie să fie libere pentru pregătirea felurilor de mâncare. Pe suprafețele blaturilor se pot depozita obiecte elegante, precum vase pentru făină sau orez, aparatură electrocasnică mică, plante în ghiveci sau vase de bucătărie.