STILUL MINIMALIST SE PRETEAZĂ LA INTERIOARELE INDUSTRIALE ȘI MODERNE.
Stilul minimalist îl vei regăsi în interioarele bine luminate, spațioase și armonioase. Stilul minimalist se pretează la interioarele industriale și moderne unde nu sunt prea multe deco-rațiuni. Fiecare element al amenajării în stil minimalist trebuie să îndeplinească o funcție anume. De aceea, interiorul în stil minimalist este unul unde te poți odihni cu adevărat.
Pereții din interioarele în stil minimalist trebuie să fie vopsiți cu alb. Poți rupe monotonia dacă acoperi unul dintre pereți cu scânduri de lemn sau cu cărămidă. La amenajările de acest tip, podeaua este executată de obicei din lamele din lemn cu desenul clar al inelelor. Natura arată întotdeauna bine. Lamelele vopsite cu uleiuri vor arăta ideal în interioarele destul de aspre, alcătuind astfel o compoziție coerentă.
În încăperi, trebuie să ai ferestre mari cu perdele ușoare care îndeplinesc un rol funcțional și nu unul decorativ.
Culorile dominante în amenajările în stilul minimalist sunt albul, negrul, griul, dar nu lipsesc nici cele mai expresive. În interioare, predomină materiale precum sticla, oțelul, lemnul, piatra și ceramica. Și materialele sintetice arată bine în aceste interioare. Cel mai important este ca toate elementele să se echilibreze unele cu altele. Stilul minimalist in amenajari interioare se referă și la originalitate și intimitate.
Piesele de mobilier au forme simple, blaturi netede și nu încarcă inutil încăperea. Acestea trebuie să fie funcționale, în timp ce sistemul de iluminat trebuie gândit în detaliu. Este im-portant ca lămpile să lumineze spațiul de lucru, precum și toate locurile cu trafic.
Stilul minimalist nu este caracterizat de prea multe elemente decorative. Formele geome-trice ale pieselor de mobilier reprezintă o decorațiune suficientă. Amenajarea se poate încălzi, aruncând pe canapea câteva pernuțe cu model sau expunând cărți în bibliotecă. Merită să îți decorezi pereții poze artistice sau cu afișe care țin de arta modernă.