fbpx

BUCATARII MINIMALISTE: SPAȚIU, CULOARE, SIMPLITATE.

Bucatarii minimaliste, care se potrivesc și în apartamentele de bloc, reprezintă armonia și simplitatea la interior. Persoanele care le utilizează zi de zi apreciază cu siguranță funcționalitatea acestor încăperi. Această estetică modernă se potrivește atât într-o bucătărie spațioasă deschisă spre living, cât și într-o chicinetă. Când amenajezi bucatarii minimaliste, trebuie să ai în vedere una dintre regulile cele mai importante – cu cât sunt mai puține piese de mobilier și decorațiuni, cu atât impactul este mai mare.



Culorile precum albul, griul sau negrul predomină în bucatarii minimaliste. Dacă bucătăria minimalistă este deschisă spre living, atunci spațiul poate fi delimitat cu ajutorul unui geam decorativ imprimat cu un motiv inspirat din arta modernă. De obicei, pereții dintr-o bucatarie minimalista sunt vopsiți în alb. Aceștia se pot decora cu elemente din lemn sau cu sticlă decorativă. Podeaua este aleasă într-o culoare și o textură cât mai aproape de lemnul natural pentru a echilibra asprimea interiorului și poate fi vopsită cu uleiuri sau lăcuită. Scândurile late și lungi arată cel mai bine în interioarele spațioase. În același timp, interioarele mai mici pot fi mărite din punct de vedere vizual cu ajutorul unei podele cu trei benzi. În interioarele moderne, mai puțin înseamnă mai mult, de aceea pe podea nu ar trebui să se afle nimic în afară de mobilă.



Mobila dintr-o bucatarie minimalista are forme simple, geometrice. Fronturile acesteia, care sunt într-o culoare uniformă, sunt finisate de obicei cu un luciu puternic. Dacă vrei o notă de dinamism, punctează mobilierul cu o culoare tare. Această culoare poate fi una care contrastează cu blatul. Accentele metalice și strălucitoare precum robinetul modern al chiuvetei și mânerele nu lipsesc dintr-o bucatarie minimalista. Un alt element important al bucătăriei minimaliste este aparatura electrocasnică lucioasă.



Trăsătura definitorie a bucătăriei minimaliste este funcționalitatea. De aceea, spațiul de lucru trebuie să fie mare, iar blatul, liber și bine iluminat. Dacă încăperea este spațioasă, atunci merită să te gândești la amplasarea unei insule de bucătărie, la care pot fi asortate scaune de bar. În acest mod se poate aranja cu ușurință un spațiu mic, confortabil, de servire a mesei. O alternativă pentru insula de bucătărie o constituie o masă simplă cu scaune de design executate din metal sau din material sintetic.



În bucatarii minimaliste nu este loc pentru elementele decorative inutile. Decorațiunile interiorului trebuie să fie chiar formele și culorile simple. Poți completa decorul cu o serie de afișe moderne sau cu panouri din sticlă imprimate cu modelul preferat.