LIVINGURI VINTAGE. INTERIOARE MEREU LA MODĂ.
Livinguri vintage au fost mereu populare în amenajările interioare. Piesele de mobilier vechi, alăturate celor moderne, pot fi un rezultat cu adevărat original și confortabil. Depinde doar de inventivitatea designerului dacă interiorul este mai mult clasic sau modern. În livinguri vintage vei întâlni vizibile referiri la cultura pop.
Livingul vintage reprezintă o încăpere spațioasă, cu ferestre mari. Pereții pot fi zugrăviți într-o culoare simplă sau decorați cu un model sau cu un tapet colorat. Și elementele care amintesc de stilul industrial, precum cărămida roșie sau betonul, pot fi utilizate în livinguri vintage. De obicei, podeaua din livingul vintage este acoperită cu scânduri din lemn într-o culoare naturală. Lemnul natural încălzește interiorul și îi conferă personalitate – fiecare zgârietură este de fapt un proces firesc de îmbătrânire a podelei. Mulți designeri caută tipuri de podele învechite artificial, care au adăugate în mod deliberat zgârieturi, crăpături sau urme de găuri în preajma nodurilor naturale.
Setul de mobilă de odihnă din livinguri vintage trebuie să fie original. Canapeaua și fotoliile pot fi capitonate cu un material neted cu dungi sau cu buline în stilul anilor ’70. Mobila veche tapițată se poate, de asemenea, reînnoi, acoperind-o cu pături sau cu huse tricotate manual. În afară de aceasta, în livinguri vintage își poate găsi loc și mobila clasică recondiționată sau mobila modernă care poate contrasta cu restul amenajării. Când mobilezi livinguri vintage nu trebuie să uiți de decorațiuni. Folosește roz prăfuit și alb în proporții echilibrate. Materialele care predomină în livinguri vintage trebuie să fie lemnul, pielea și oțelul. În caz contrar, estetica se poate apropia de acea a stilului shabby chic.
Elementele de decor trebuie să completeze amenajarea. Acestea pot fi vechi obiecte de zi cu zi, tablouri sau fotografii, sau chiar afișe moderne și neoane. O lampă din sticlă și metal sau un orologiu în stil retro își pot găsi locul aici. Decorațiunile nu trebuie să fie prea multe.
Cheia pentru utilizarea cu succes a vintage-ului constă în menținerea distanței față de trend. Fie că este vorba de îmbrăcăminte sau de decorațiunile de interior este bine să eviți citarea literă cu literă a unei perioade anume. Vintage-ul în încăperile contemporane nu trebuie să fie sufocant și cu miros de naftalină, ci ușor, plin de aer curat și de prospețime. Alăturarea de auriu, țesături bogate și stucaturi cu culori pudrate, accente amuzante și elemente de modern design, conferă un efect interesant de patchwork (stil construit din diferite elemente care alăturate compun un tot unitar)